Winterzaaitarwe zaaiwijzer 2020/2021

Rassen onderscheiden zich door specifieke eigenschappen als legeringsgevoeligheid en ziekteresistenties. Doorslaggevend is uiteindelijk de opbrengstpotentie van een ras. Zoals u van ons gewend bent, maken wij een selectie van de beste rassen voor de diverse grondsoorten in ons werkgebied.

Nieuwe rassen

KW Extase

Een Franse baktarweras en valt daarmee in het kwaliteitssegment, daarnaast beschikt het over goede landbouwkundige cijfers, gecombineerd met een hoog opbrengstpotentieel.

KWS Keitum - beperkt beschikbaar (voor de helft Smart x Salix)

De nr. 1 in de proeven in België. Een middenvroeg voertarweras dat geschikt is voor tarwe namaïs dankzij een goede Fusarium-tolerantie. Halflang gewas meteen zeer goede uitstoeling: uitstekende stro-opbrengst.

WPB Calgary

Een vroeg baktarwe ras met een hoog opbrengstpotentieel, gecombineerd met vroege afrijping en goede ziekteresistenties.Heeft het goed gedaan qua opbrengst in de proeven van Vredepeel op het zand. Het is een robuust ras doordat er tabasco in zit.

Bennington

Een voertarwe ras met een middenvroeg tot late afrijping. Heeft een hoog opbrengstpotentieel gecombineerd met goede ziekteresistenties.