Haspagras strooien

Haspargit

Haspargit is een groene, hoogwaardige minerale meststof én een chloorarm kaliproduct. Daarnaast bevat deze ook calcium en zwavel. Met Haspargit strooit u de basisbemesting aan kali voorafgaand aan de teelt van kalibehoeftige gewassen.

Haspargit-Kali is een chloorarme, hoogwaardige minerale meststof met kalium- en calciumsulfaat als hoofdbestanddeel. Haspargit ontstaat bij de productie van citroenzuur en wordt onttrokken aan de bietenvinasse die overblijft aan het einde van het gistingsproces. De in de bieten aanwezige kali wordt herwonnen als kaliumsulfaat. Kaliumsulfaat is een bijzonder interessante meststof omdat het geschikt is voor alle bodemtypes en alle teelten.

Duurzaam bodembeheer

Haspargit-Kali bevat kalium, calcium en zwavel en is hierdoor zeer geschikt voor kali-behoeftige gewassen zoals maïs, grasland en luzerne. Deze 3-in-1 meststof is chloorarm en heeft geen verzurende werking op de bodem. Haspargit is tevens vriendelijk voor uw bodemleven en past daardoor perfect in duurzaam bodembeheer.

Kenmerken haspargit

Voordelen Haspargit

*een betere opbrengst; *een verlaagde gevoeligheid voor droogte en (nacht)vorst, *beperkt de gevolgen van schimmelziekte. *vriendelijk voor het bodemleven

Unieke eigenschappen Haspargit

*chloorarme meststof; *vriendelijk voor het bodemleven; *verschillende formuleringen met en zonder magnesium. *het is een fijn, homogeen poeder dat lijkt op ‘suiker”; *het is efficiënt en uitstekend opneembaar *goed strooibaar met kalkstrooier (schotelstrooier met bandaanvoer) *het heeft geen verzurende werking;

Diverse formuleringen

*verkrijgbaar in diverse formuleringen voor akkerbouw- en veehouderijgewassen *inzetbaar voor kalium-, zwavel- en calciumbehoeftige gewassen *in loonwerk toe te passen met schotelstrooier met bandaanvoer.
Haspargit

Neem contact op met onze adviseurs

Wilt u meer informatie hebben over Haspargit? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

Alliance BV
Klompenmaker 9
5253 RG Nieuwkuijk
Nederland
KvK nummer: 18056867
BTW NL 8083.95.774

Wil jij nieuwtjes en advies ontvangen die aansluiten bij wat jóu interesseert? Doen we graag voor je!

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta