Fertigatiesysteem, zorg voor schone leidingen en druppelaars

Alliance is distributeur voor het product EasyFlow, komende uit de productrange van Melspring International.
Fertigatiesysteem

Fertigatiesysteem, zorg voor schone leidingen en druppelaars

Voorkom anorganische en organische vervuiling

Fertigatie
Afgelopen seizoen is er veel gefertigeerd en water gegeven in de boomgaard. Door de hoge temperaturen van afgelopen zomer is er een grote(re) kans op vervuiling in de leidingen en filters. Deze vervuiling wordt veroorzaakt door de ophoping van mirco-organismen zoals algen en organische vervuiling (biofilmlaag) en door vervuiling door bijvoorbeeld ijzer. In de praktijk zien we bij de druppelaars minder afgifte aan het einde van de slangen, maar ook totale verstoppingen.  

EasyFlow
Om verstopping van het fertigatiesysteem te voorkomen is het advies om EasyFlow in te zetten.

EasyFlow - komende uit de productrange van Melspring International B.V. - is een totaalproduct om uw fertigatiesysteem schoon te houden van anorganische en organische vervuiling, de biofilm. EasyFlow voorkomt en verwijdert aanslag van mineralen en organische vervuiling. Daarnaast verhoogt het ook het zuurstofgehalte in het water en heeft het als voordeel dat de pH van het water stabiliseert. Het is geschikt voor alle types water zoals bronwater en oppervlaktewater. 

Melspring - EasyFlow
Alliance is distributeur voor het product EasyFlow. EasyFlow komt uit de productrange van Melspring International. Melspring is producent en leverancier van diverse producten voor druppelwaterbehandeling, beregening en reiniging voor diverse sectoren waaronder fruitteelt en glastuinbouw. 

Advies voor het schoonhouden van uw fertigatiesysteem
Het advies hangt af van de vervuiling in de slangen. In de praktijk hebben we goede ervaringen met:

  • EasyFlow direct toedienen met een pulspompje in de mengbak/buis: 40-60 ml/1000 liter water (afhankelijk van de vervuiling)

  • Andere mogelijkheid is om een paar keer per jaar 200-300 ml/ha EasyFlow toe te dienen, tezamen met 8 ltr/ha salpeterzuur. 

Laatste nieuws

Bekijk hier ons laatste nieuws

juni 9e, 2021

Vacature Adviseur Sierteelt

Heb je interesse in de sierteelt? Houd je van een professionele werkomgeving en tegelijk een prettige werksfeer? Ben je dynamisch en wil je je carrière verder vormgeven? Word je graag een specialist in je vakgebied? In dat geval heeft Alliance een mooie vacature voor jou.

april 22e, 2021

Leveringen rondom Koningsdag

Vanwege Koningsdag zijn wij dinsdag 27 april a.s. gesloten.

Alliance BV
Klompenmaker 9
5253 RG Nieuwkuijk
Nederland
KvK nummer: 18056867
BTW NL 8083.95.774