Alliance en AgroExact zetten samen lokale weerdata en bodemvochtsensoren op de kaart

23 december 2020 Door Alliance BV

Alliance en AgroExact zetten samen lokale weerdata en bodemvochtsensoren op de kaart

Alliance en AgroExact gaan samenwerken om lokale weerdata en bodemvochtsensoren op de kaart te zetten. AgroExact ontwikkelde de afgelopen jaren een oplossing samen met verschillende klanten van Alliance. Gebruikers kunnen werkzaamheden op het land efficiënter plannen en gewassen optimaal beregenen door beter inzicht in het lokale weer en bodemvochtighei

Lokaal weer
Via de app is in één oogopslag de beste weersinformatie uit het meetnetwerk van weerstations in te zien. Dit scheelt dagelijks veel tijd. Er wordt kosteloos een weerstation op locatie geplaatst indien er binnen 2 kilometer nog geen staat. En zonder gedoe: plaatsing en onderhoud zijn inbegrepen. Iedereen betaalt hetzelfde lage jaarlijkse bedrag, AgroExact verdeelt de kosten over het collectief.

Optimaal beregenen
Gecombineerd in dezelfde app is een overzichtelijk beregeningsadvies gebaseerd op onze bodemvochtsensoren, dat is ontwikkeld samen met telers. Zo ziet u precies hoeveel millimeter water uw gewas op welk moment nodig heeft en kunt u optimaal beregenen. Eén uitgespaarde beregeningsbeurt en de oplossing heeft zich alweer terugverdiend.

De ervaringen van Arjan de Graaf
Een van de gebruikers van het eerste uur is Arjan de Graaf. In deze video vertelt Arjan over zijn ervaringen met het systeem. Bekijk hier de video, check of uw locatie al voorzien is van een weerstation of download de brochure.