Kennisbijeenkomsten in Hapert

13 februari 2019 Door Alliance BV
Kennisdagen veehouderij & akkerbouw

Op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 februari hebben de kennismiddagen akkerbouw en veehouderij plaatsgevonden in Hapert. 

De lezingen en presentaties die gehouden en gegeven zijn tijdens de goed bezochte bijeenkomsten zijn goed ontvangen bij de akkerbouwers en veehouders. De onderwerpen die aan bod kwamen:

Akkerbouw
De adviseurs van Alliance hebben o.a. gesproken over 'mestwetgeving en wetgeving GBM', en over 'actualiteiten in maïsteelt, bodem en bemesting'. Als gastspreker, heeft de Belgische onderzoeksinstelling ILVO een lezing gehouden over de inzet van drones om aantastingen te signaleren vóórdat het met het menselijk oog te zien is (bv alternaria). Door deze snelle signalering kan GBM op het juiste moment ingezet worden.

Veehouderij
Voor veehouderij kwamen o.a. de onderwerpen 'wet- en regelgeving van mais & de praktijk' en 'meer eiwit van eigen bodem' aan bod. Daarnaast vertelde gaststpreker Rob Heijs van Peeters Advies uit Dorst meer over de financiële prestatie op het veehouderijbedrijf en welke aanpassingen gelden om te voldoen aan de 65% eiwit van eigen bodem.

Tijdens de bijeenkomsten hebben we enkele handvatten aangereikt om het komende seizoen weer aan de slag te gaan. Namens Alliance alvast een succesvol teeltseizoen toegewenst.

Op 20 en 21 februari vinden de bijeenkomsten plaats in Almkerk. Opgeven voor een bijeenkomst kan nog via onze website.

Presentatie Alliance Hapert
Kennisbijeenkomst hapert