Toevoegingen

Toevoegingen

'schijf van 5' Toevoegingen

3. Toevoegingen

Smartgrass
Aloe Vera

SmartGrass toevoeging

Smartgrass is een krachtige groeiversterker waarmee u de groei van uw gras versnelt in het vroege voorjaar. Dit leidt tot een snellere opkomst en daarmee tot een vroegere eerste snede of begrazing.

Voordelen SMARTGRASS

  • Indien Smartgrass op het juiste tijdstip toegepast wordt, zal dit een versnelde groei van het gras geven van zo'n 3 to 4 weken. Voorwaarde is dat de conditie van de bodem optimaal is.
  • Toename van de drogestofopbrengst / Ha
  • Voorziet in een eerder gebruik van gras voor kuilvoer of begrazing 

Smartgrass is een gepatenteerde formulering van gibberellinezuur, een natuurlijk planthormoon, dat als een oplosbare korrels geleverd wordt. Toepassing is via een conventionele spuit.

Aloe Vera toevoeging

In 2014 hebben wij proeven met toevoeging van Aloe Vera in aardappelen uitgevoerd. De resultaten hiervan waren 10% meer opbrengst in de proefpercelen met deze toevoeging.

Dit jaar hebben wij naast een proef in aardappelen ook een proef 'vloeibare meststoffen met Aloe Vera' in weidegras gelegd. De uitkomst van deze proef ziet er veelbelovend uit. We zien actiever, donkerder gras dat beter met water om kan gaan. De definitieve resultaten van deze proef kunt u binnenkort hier zien (lab BLGG). Wij houden u op de hoogte.