CheckMate Puffer

Fruitmotbestrijding door middel van geautomatiseerde dispensers; tijdsparend, milieuvriendelijk en met een hoge effectiviteit.

CheckMate Puffer

Fruitmotbestrijding door middel van geautomatiseerde dispensers; tijdsparend, milieuvriendelijk en met een hoge effectiviteit.

Checkmate Puffer vormt de perfecte basis voor de bestrijding van de fruitmot (Cydia pomonella) in uw boomgaard. Wanneer u gebruik wil maken van feromoonverwarring, dan kunt u op een residuvrije manier de fruitmotpopulatie in uw boomgaard reduceren. Bij feromoonverwarring maken we gebruik van de lokstoffen die een vrouwelijke fruitmot verspreidt om het mannetje te lokken. Door deze feromonen door Checkmate Puffer in overvloed in de boomgaard te verspreiden, is het voor de mannelijke fruitmot onmogelijk om de vrouwtjes te vinden en zullen zij zich niet meer kunnen voortplanten. 

Checkmate puffer is een zeer vooruitstrevende vorm van feromoonverwarring, omdat er slechts 2 puffers per hectare nodig zijn om een efficiënte fruitmotbestrijding uit te voeren. De puffers zullen feromoon verspreiden gedurende het hele zomerseizoen van 17 uur ’s avonds tot 5 uur ’s morgens met elke 15 minuten een pufje. 

Gezien het lage aantal dispensers dat we uithangen, moeten er rekening gehouden worden met de locatie, de grootte van het perceel (minstens 1 ha) en de dominante windrichtingen. Aan de hand van deze gegevens, ontvangt u een gepersonaliseerde plattegrond met de goede locatie van de Checkmate puffers, alsook een gpx-file met daarin de gps-coördinaten van de puffers. Zo kunt u tot op de meter nauwkeurig de puffers uithangen in uw boomgaard. Tijdstip van plaatsen van de puffers is rond half april.

De voordelen van Checkmate puffer:

  • Snelle en makkelijke montage (2 dispensers/ha)

  • Nauwkeurige, gelijkmatige afgifte van feromonen

  • Dekt volledig een seizoen

  • Het is een statiegeld product en wordt aan het einde van het seizoen ingezameld door de leverancier

Alliance BV
Klompenmaker 9
5253 RG Nieuwkuijk
Nederland
KvK nummer: 18056867
BTW NL 8083.95.774