Fertigatie fruitteelt

Meststoffen Fruitteelt

Wij leveren alle gangbare vaste meststoffen voor de fruitteelt. Hierbij is levering van gekorrelde meststoffen mogelijk in zakgoed of verschillende formaten big bags. Daarnaast leveren wij vloeibare meststoffen voor bodemtoepassing en vloeibare bladmeststoffen.

Soorten meststoffen voor fruitteelt

Wij leveren alle gangbare vaste meststoffen voor de fruitteelt. Hierbij is levering van gekorrelde meststoffen mogelijk in zakgoed of verschillende formaten big bags. Daarnaast leveren wij ook vloeibare fruitteelt meststoffen voor bodemtoepassing, zoals de hoogwaarde ijzerformulering Ferro-Terra Liquid en vloeibare bladmeststoffen voor de fruitteelt.

Advies over meststoffen

Wij geven onze teler een gericht advies, o.a. ook op basis van bodem- of bladmonstername. Nauwkeurige bijsturing van het gewas - door middel van bodemmeststoffen, bladmeststoffen en eventueel fertigatie - is aan de hand hiervan mogelijk. Wij werken hiervoor samen met diverse gerenommeerde laboratoria.

Fertigatie in appel en peer

Fertigeren in appel- en perenaanplanten geeft een dikke plus. Door het gericht toedienen van mineralen wordt de boom efficiënter bemest. In de praktijk geeft fertigatie - een combinatie van water geven en toedienen van meststoffen - een dikkere maat en een betere kwaliteit. In het seizoen 2021 zijn wij gestart met het toevoegen van een extra sporenmix voor extra vitaliteit van het gewas.

Maatwerk
Op basis van het te fertigeren appel- of perenras en actuele grondmonsters maakt onze fertigatiespecialist een praktisch fertigatieschema op maat.

Bemestingsplan fruitteelt

Samen met u stellen wij een goed bemestingsplan op en berekenen wij de gebruikersnormen voor uw bedrijf. Zo is het inzichtelijk wat en hoeveel u uw fruitteelt kunt bemesten met meststoffen.

Aanbevelingen

Ook interessant voor u als fruitteler